Медицинска Йога

Нано Йога Системата на ТриМодел

Медицинска и Психологична Йога

Разработена от Психолог, Лекар и Йога експерти.

Здравейте приятели,

Тук синтезираме научните публикации относно доказаните медицински и психологични ползи от Медицинската Йога Терапия.

Нано Йога системата на ТриМодел от супер кратки и ефикасни модули Нани, Тони и НаниТони се основава на научните факти от Медицинската Йога.

Медицинската Йога се дефинира като: използване на йога практики за профилактика и потенциално подпомагащо лечение на здравни проблеми.

“Последните изследвания показват, че йогa практиките, могат да повлияят положително на тялото по много начини, включително да помогнат за регулиране на нивата на кръвната захар и да поддържат сърдечно-съдовата система здрава. Също така е доказано, че има важни психологически ползи, тъй като практикуването на йога може да помогне за повишаване на жизнеността и положителните чувства, както и за намаляване на негативните чувства на агресивност, депресия и тревожност [3,4,5,6,7,8]”

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5332914/

Горният цитат е част от американска научна публикация от 2017, която съдържа изчерпателен синтез на документираните ползи от Йога за: автономна нервна система, хормони, невротрансмитери, сърдечно-съдова-дихателна система, хипертония (високо кръвно), телесни болки и особено във врат / гръб / кръст / стави, артрити, хронични възпаления и др.

Очаквайте продължение.

Categories Био-Психо-Социално Моделиране
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close