НАНИ ЙОГА ГИД

Полуспящата йога за пълна релаксация.

Със спящата красавица Димитрия.

Самостоятелна програма за Дом – Офис – Парк.

Здравейте приятели,

Видяхте ли резюмето на Нани Йога с талисман-модела Уди?

Тук ви показваме как да изпълнявате програмата:

С илюстрации от нашата Йога Инструктор – Модел Изабела, с диплома по Йога от НСА – Национална Спортна Академия. Както и Димитрия, студент по Дентална Медицина и Модел на ТриМодел.

Табло на 9те базови Нани пози с Дими:

Табло на 9те пози с възглавници и Изабела:

Вижте точните места за поставяне на възглавници (за жени и мъже). Възглавниците се поставят само в случай на дискомфорт. За предпочитане е единствено йога постелка.

Време за изпълнение:

Общо от 3 до 30 минути. На поза от минимум 20 секунди до максимум 3 минути. При 3 минутна Нани по 20 секунди на поза. При 30 минути сесия по 3 минути на поза. Математически 27 минути, но най-добре е без математика и без часовник, просто по вътрешен усет. Все пак оптималната сесия е в рамките на 3 до 30 минути.

Начин на изпълнение:

  • Важно: лег на земя с йога килим (постелка), а не на легло! (Твърдата повърхност помага за декомпресията – екстензията на тялото, като разтяга нежно тъкани и органи. А мекото легло прави компресия, като притиска телесни точки). Основна цел на Нани е естествена Декомпресия, разтягане и освобождаване на тялото (и ума).
  • Лег със затворени очи в максимално спокойно и отпуснато състояние, като преди заспиване. Релаксирате, като отпускате всеки мускул от петите до главата (лицето). Насочвате вниманието бавно и последователно към: ходила, глезени, прасци, колена, бедра, таз, стомах, гръден кош, гръб долна и горна част, раменен пояс, длани, ръце, лице. Залепнете за пода, като котка или котарак, а може и като куче. Мислете само за частите за отпускане и дишането. Нищо друго. Най-добре спрете да мислите. Отпускане и дишане.
  • Дишате бавно и равномерно със затворена уста (по възможност) с коремно дишане. По 5-6 секунди за вдишване и 5-6 секунди издишване. Ако ви е трудно, тогава почнете поне с 3 секунди за вдишване и още 3 за издишване. При следващи сесии увеличавайте постепенно до по 5-6 секунди (оптимална скорост на спокойно дишане). При базовата Нани, не задържате дишането, просто го оставяте да се лее като бавна река.

Очаквайте вариациите на програмата

с инструкциите поза по поза на йога инструкторката Изабела.

За доказаните йога ползи за здравето вижте тук.

За въпроси и тренировки тук.

Приятно нани, нани с Нани 🙂.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close